שירת מקהלת גברים ונשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/05/09 14:22 יח באייר התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני שרה באופן קבוע במקהלת נשים שיש לה מנצח דתי .מנצח המקהלה מארגן למקהלה חזרה משותפת-(לא הופעה )עם מקהלת גברים שעליה הוא מנצח.

האם אפשר להשתתף בחזרה או שיש בעיה עם שירה של שתי מקהלות משותפות?

אודה לתשובה מהירה.

תודה רבה א13ג

תשובה

שלום

אכן ישנה בעיה בשירה משותפת.
אמנם היו מהאחרונים שרצו בשעת הדחק להתיר את זה בגלל ש'תרי קלי לא משתמעי' דהיינו, שני קולות מבטלים זה את זה, אך זה לא התקבל להלכה במקרים רגילים.
לכן במקרה שהמציאות היא שהגברים ישמעו את קול שירת הנשים, יש להמנע משירה כזו, גם אם הגברים שרים תוך כדי שירת הנשים.

חזקי ואמצי