שירים מתארים אישה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/11/16 03:32 י בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום נחשפתי לסוגיה חדשה שלא ידעתי אותה לפני כן,

האם אסור לשמוע שירים שקטים עם מילות תואר על אישה?

תשובה

לשואל שלום
אחד מן הספרים החשובים בתנ"ך הוא ספר "שיר השירים", בו קיימים תיאורים מפורטים של האיש והאישה.
"אָמַר רַבִּי עֲקִיבָא: אֵין כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ כְדַאי כַּיּוֹם שֶׁנִּתַּן בּוֹ שִׁיר הַשִּׁירִים לְיִשְׂרָאֵל, שֶׁכָּל הַכְּתוּבִים קֹדֶשׁ, וְשִׁיר הַשִּׁירִים קֹדֶשׁ קָדָשִׁים".
אלא מה נאמר על שיר השירים? שהוא קודש, ומעורר אותנו בתשוקה לה'. וכן רבים משירי רבי יהודה הלוי זיע"א כתובים בסגנון דומה.
מכאן אנחנו למדים כלל חשוב בענייני שירים: [אם השיר הזה מוסיף לנו ביראת שמים - כדאי לשמוע אותו]. לכן, אם השיר מעורר בך רגשות חיובים כגון: השראה, פיתוח נפשי, רוגע, שלווה, שמחה - שמעהו.
דבר פשוט הוא, [שאם חס וחלילה השיר מעלה בך הרהורים רעים - יש איסור לשמוע אותו], משום "לא תתורו אחרי לבבכם".
(מקורות: מסכת ידיים פרק ג משנה ה | שו"ת)
שנזכה במהרה לקיום נבואת ישעיה בפרק מב בספרו:
"{י} שִׁירוּ לה' [שִׁיר חָדָשׁ] תְּהִלָּתוֹ מִקְצֵה הָאָרֶץ יוֹרְדֵי הַיָּם וּמְלֹאוֹ אִיִּים וְיֹשְׁבֵיהֶם: {יא} יִשְׂאוּ מִדְבָּר וְעָרָיו חֲצֵרִים תֵּשֵׁב קֵדָר יָרֹנּוּ יֹשְׁבֵי סֶלַע מֵרֹאשׁ הָרִים יִצְוָחוּ: {יב} יָשִׂימוּ לה' כָּבוֹד וּתְהִלָּתוֹ בָּאִיִּים יַגִּידוּ: {יג} ה' כַּגִּבּוֹר יֵצֵא כְּאִישׁ מִלְחָמוֹת יָעִיר קִנְאָה יָרִיעַ אַף יַצְרִיחַ עַל אֹיְבָיו יִתְגַּבָּר"! אמן.