שירים לועזיים ושירת בנות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/10/07 15:59 כט בתשרי התשסח

שאלה

שלום, רציתי לדעת אם מותר לשמוע שירים בלועזית? והאם מותר לשמוע שירים ישראלים ששרות בנות. תודה, א'.

תשובה

לשואל שלום רב.
1. מותר לשמוע שירים לועזיים. השאלה אינה השפה של השיר אלא תוכנו. אם תוכן השיר הוא חיובי וערכי מותר לשמוע אותו בכל שפה ואם תוכנו שלילי, אסור לשמוע אותו בכל שפה שהיא, ואדרבא, בעברית שהיא לשון הקודש, זה יותר חמור.
2. אסור לשמוע אשה שרה. כלל זה נקרא "קול באשב ערווה". אמנם אם יש כמה נשים ששרות יחד, בלי קטעי סולו ובלי שמתלבט קול של אשה אחת על פני חברותיה, יש מקילים. וכן אם זאת אינה הופעה חיה, אלא שיר ברדיו של אשה שאינך מכיר, יש מקילים.
בברכה
אפי קיציס