שירים - ימי זיכרון והתעמלות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 25/04/07 18:51 ז באייר התשסז

שאלה

בס"ד ובהשתדלותנו

שלום לכבוד הרב.

האם מותר להתעמל או לעשות ריקוד בהתעמלות עפ"י שיר קודש, של זמר דתי, מנגינה ללא מילים?

האם מותר לשמוע שירים - מוזיקה בימי הזיכרון באופן ציבורי [לדוגמה כשעושים טקסים] וביום העצמאות [הרקדות] בספירת העומר?

תודה מראש.

תשובה

מותר להתעמל או לרקוד לצלילי נעימה שהולחנה למילים של פסוק או שיר קודש.
שירים המתאימים לטקסי זכרון, מותר להשמיע ולשמוע בטקסים בימי ספירת העומר, שהרי שירים אלו נועדו ליצור אוירה של כובד ראש, ולא אוירה של שמחה וריקוד.
ביום העצמאות מותר לרקוד מתוך השמחה הגדולה על ישועת ה' שזכינו לה עם קום המדינה.