שירים דחוף!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/04/10 17:00 כח בניסן התשע

שאלה

בס"ד

שלום!

ביום שלישי הקרוב עורכת משפחתי המורחבת מסיבה לסבא וסבתא שלי לרגל 50 שנות נישואים.מן הסתם יהיו שירים במסיבה..(יום שלישי הקרוב-ספירת העומר..) האם עלי להמנע מללכת? אציין שהעדרי יראה מוזר ותמוה כיון שכמעט כולם יהיו נוכחים..

מקוה לתשובה מהירה!

תודה רבה!

תשובה

שלום

לצערי לא היה לי זמן להשיב לך במהרה.
ההלכה היא שמותר לך ללכת, ואם יש לך יכולת לפרוש לכשמנוגנים שירי שמחה מרובה וריקודים, תפרשי לחדר אחר. אך אם אין ברירה, מותר לך להשאר, והם אינם יכולים לאסור עלייך את ההשתתפות רק בשל עבירתם על ההלכה. את לא באה עבור הריקוד.

כל טוב