שירים בעומר ועוד

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 11/05/08 11:25 ו באייר התשסח

שאלה

שלום רב, יש לי מספר שאלות:

1.האם מותר לשיר בזמן העומר? ומה לגבי שירים עצובים? (לשיר ולשמוע?)

2. אני נוהגת לעשות הליכה כמה פעמים בשבוע לשם הבריאות כמו גם ההנאה תוך שמיעת מוזיקה.יש לציין שבלי מוזיקה אני לא מסוגלת לעשות הליכות.האם יש איזה היתר לשמוע מוזיקה בעומר בשביל ההליכה או שזה איסור גורף?

3. האם מותר לשיר בשבת?

4. כשהייתי קטנה יותר שמרתי 6 שעות אחרי אכילת גבינה צהובה.אח"כ למדתי שכיום לא צריכים לעשות זאת והתחלתי לחכות כמו אחרי מאכל חלבי רגיל.כך היה במשך כמה שנים,עד ששמעתי שצריך לעשות התרת נדרים כדי להפסיק לשמור שש שעות. האם עלי לעשות התרה למרות שכבר כמה שנים אני נוהגת כך?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום
1- מותר לשיר ולשמוע שירים עצובים
2-יש היתר
3- מותר
4- אם שמרת בטעות 6 שעות דהיינו מחוסר ידע אינך צריכה התרת נדרים אמנם אם ידעת שזו חומרא ונהגת בה את זקוקה להיתר.
ברכה והצלחה