שירות צבאי מלא-הסדר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/02 15:59 כח בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב.

אני שמיניסט, ובזמן האחרון מעסיקה אותי שאלה בנושא אורך השירות הצבאי.

כידוע, המדינה מחייבת בשירות צבאי של שלוש שנים, והרבה חיילים דתיים משרתים פחות, מי בהסדר ומי בהסדר מרכז וכדו'. כמובן, שלימוד התורה שלהם מועיל מאוד, ועוזר לשמור על ביטחון המדינה, אך כיצד ייתכן שבעוד בחור חילוני מסכן את חייו במשך שלוש שנים למען המדינה, אנו נסתפק בפחות. אמנם גם אנו תורמים אבל בכל זאת, זה עדיין לא סיכון החיים.

בתודה מראש, אבישי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום

שאלתך היא שאלה חשובה מאוד והתשובה חשובה לא פחות.

אני חושב שצריך להסתכל על הענין באופן יותר רחב ומתוך כך להשיב על השאלה.

מדינת ישראל צריכה צבא וסיירת ושייטת וכד' וצריכה גם לדעת למה היא נלחמת?

לצערינו הבעיה הגדולה היום אינה בצבא מיומן אלא במנהיגים שלו שלא יודעים למה הם בארץ ולמה הם נלחמים ועל מי הם מגינים וכד'.

אלה בעיות כל כך קשות שבגללם הצבא משותק ולא יכול לפעול כמו שהוא יודע ויכול.

שים לב!!

היום כל אחד שיש מקומות שמומחה לפיסיקה או לשפות או למחשבים או ממציא חכם יכול להועיל לצהל הרבה יותר מלוחם שיריון וחי"ר. כך הצבא מנהל את עניניו וסביר להניח שהוא יודע איפה הצרכים הגדולים שלו.

אם המדינה קבעה שהתיישבות חשובה לה לא פחות משירות צבאי והקימה את הנח"ל היא יכולה גם לקבוע שלימוד בישיבה לא פחות חשוב מהתישבות והקימה ישיבות הסדר.
זה לא פחות חשוב!!
זה הנושא העקרוני שעליו הצבא עומד!!.

בית היוצר לרוח העם זו "ישיבה". עד כמה שהדבר נשמע יומרני זהו המקום היחידי בעולם!! שיודע את התשובות לשאלות הללו ויכול להפיץ אותם ברמה של עם.

כל מי ששירת בצבא יודע את התרומה העצומה של בני הישיבות (בנישי"ם) לרוח הצבא. וצבא בלי רוח לא יכול להלחם.
אנחנו הולכים לישיבה מתוך אהבת ישראל מתוך קשר לכלל ישראל, מתוך הקרבה אמיתית למה שחשוב באמת בעם הזה. זה פחות מלהיב מסיירת והתרומה לא ניכרת באופן מידי אבל אני בטוח שלרוב הבחורים הענין עצמו חשוב - והמשימה הלאומית היום היא "רוח העם"

זהו בנתיים - אם אתה רוצה עוד הרחבה בנושא - כתוב לי על מה ואשיב לך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן