שירות צבאי או לאומי?

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 28/10/09 21:07 י בחשון התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נערה חילונית-מסורתית בת 18 ובתקופה האחרונה החל אצלי תהליך של התקרבות לדת, למסורת ולהלכה היהודית ואף אני מתחילה לשקול רעיון של חזרה בתשובה.

אני מיועדת לשירות ביטחון בצה"ל ותאריך הגיוס הנוכחי שלי הוא בדצמבר אבל עלה לי ההירהור-האם לא עדיף לי לעשות שירות לאומי במד"א לדוגמא במקום שירות סדיר כמו בנות חילוניות?

הייתי מאוד שמחה לשמוע את עצתך בנושא וכמו כן לקבל הכוונה בנוגע למקומות התנדבות לש"ל לבנות המעוניינות להתחזק.

בתודה רבה מראש.

תשובה

אשריך ומה טוב חלקך וחלקם של כל ישראל שאת חלק מהם.

וודאי שעדיף שרות לאומי על שרות צבאי לבת, וקצרה היריעה מלפרט את כל הסיבות, רק אומר לך שהדרך בה את כבר הולכת ובעזרת ה' יתברך תמשיכי ותלכי ותתחזקי בה כמעט ואינה הולכת יד ביד עם שרות צבאי.

שפע ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך
אנחנו כאן בשבילך

דא"ג אם את צריכה מורת דרך או כל הדרכה בהמשך דרכך נשמח לחבר אותך למישהי כזאת קרובה ככל האפשר למקום מגוריך.

ושוב בהצלחה