שירות לאומי.

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/11/07 12:10 יג בכסלו התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני שמיניסטית והחלטתי ששנה הבאה אני רוצה בע"ה לעשות שירות לאומי.. יש לי בעיה קטנה. אני לא יכולה לייעץ לחברות שלי לפנות לשירות לאומי כי אני יודעת שהרב עובדיה יוסף ועוד כמה רבנים גדולים אומרים שזה ייהרג ובל יעבור. ויש את הרבנים של הציבור שלנו שמתירים ללכת לשירות לאומי אבל בכל זאת אני מרגישה שכאילו מי אני שאני יכולה לייעץ למישהי לעשות משהו שהרב עובדיה יוסף אוסר באיסור חמור? אני מקווה שתוכל לעזור לי..תודה!

תשובה

בע"ה
אני מציע שתבקשי , אולי יחד עם עוד חברות , מרב שאתן מכירות, שיב אתכן ויסביר את כל הנושא לצדדיו השונים. לא השאלה ההלכתית היא העיקר כאן , אלא המוכנות שלכן לשרות.
לאחר מכן, כל אחת תקבל את החלטתה לבד, מבלי שתקחי על עצמך את תפקיד היועצת שהוא כבד עליך כיון שבאמת אין לך את הידע והסמכות להחליט בזה מבחינה ציבורית, אלא רק לגבייך באופן אישי.