שירות לאומי

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 18/10/07 03:05 ו בחשון התשסח

שאלה

הרב שלום!

אני בשנתי הראשונה לאחר התיכון,אמורה להיות בימים אלו בשירות לאומי אך לצערי או אולי לא כ"כ לצערי אין לי שירות לאומי...

אני התחיל את הסיפור מההתחלה בכדי שהרב יוכל להבין את הסיפור לעומק.

אז ככה,עד תחילת ההתעסקות בשירות לאומי בכלל ובמציאת שירות לאומי בפרט,אני נורא חיכיתי לשירות לאומי וחשבתי שזאת תהיה תקופה מדהימה בחיי. אך מהרגע שהתחילה ההתעסקות בעניין הבנתי שטעיתי מכיוון שלכל מקום שהלכתי לבדוק זה היה סיוט שאין לתאר בכל מקום נתנו הרגשה שהם עושים לי טובה שאני באה אליהם,בכל מקום הייתי ממש צריכה למכור את עצמי ולהתחנן על נפשי שיקבלו אותי..בסופו של דבר באמצע החופש הגדול מצאתי שירות שמצא חן בעיני וסגרתי!! וכך ביום הראשון בדרכי לעיר בה הייתי צריכה לשרת התברר שהדירה בה הייתי אמורה לגור היא במרחק של מינימום שעה נסיעה כל בוקר.ביטלתי את השירות כי אני לא בנויה לנסיעות ארוכות.מאותו רגע התחלתי שוב לחפש שירות לאומי במשך כחודש וחצי כל זה בזמן שכל חברותי בשירות לאומי.נכנסתי ממש לתיסכול מכל העניין והתחלתי לחשוב שאולי אני פשוט לא בנויה לשירות לאומי בכלל ובשנה הזאת במיוחד,אני מרגישה שאני צריכה חופש לעצמי מנוחה לגוף ולנפש אחרי 4 שנים באולפנא שהיו עבורי לא קלות בכלל!!! הגעתי למסקנה שכשחיפשתי שירות לאומי מצאתי פגם בכל הצעה רק בכדי לא לסגור בשום מקום ואיכשהו לברוח מן העניין ולהרוויח לעצמי זמן שבו אהיה "מובטלת" ואנוח. בסופו של דבר מצאתי שירות לאומי והתחלתי לעבוד אך אחרי 3 ימים עזבתי מכמה סיבות הסיבה העיקרית היא כי נורא קשה לי מחוץ לבית ואני לא בנויה לגור בדירה- כל הזמן חשבתי שלא מתאים לי לגור מחוץ לבית אך אמרתי לעצמי שזה מאוד חשוב זה בונה את הבנאדם בהרבה תחומים ועוד אך לא הצלחתי לשרוד שם בקושי 3 ימים. עכשיו אני שוב בבית ואני לא יודעת מה לעשות...

יש לי שתי שאלות..

1. אני רואה בשירות לאומי דבר חשוב מאוד.אני חושבת שכל בת צריכה לתרום לפחות שנה אחת מהחיים שלה למדינת ישראל.

אך השאלה היא אם זה צריך להיות בכל מחיר,גם אם אני מרגישה שזה לא בשבילי לפחות לעת עתה (אך איני יכולה להתחייב מה יהיה בעתיד..) או שאולי כל מקרה הוא לגופו ויכול להיות שאני לא צריכה לעשות שירות לאומי???

-ישנה עוד נקודה בשאלה: אם בסופו של דבר אני אחליט לא לעשות שירות לאומי זה יכול לפגוע בעתידי בעניין מציאת בן זוג וכ'ו.. א

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
היית מאוד ברורה.
הבעיה היא לא השרות, אלא, הרצון שלך לנוח כדברייך, או ביטוי עמוק יותר של חוסר בשלות בעולם של המבוגרים.
לענ"ד את צריכה להתבונן בתוך האישיות שלך, לראות מה הן שאיפותייך, וכיצד את מממשת את עצמך. שרות לאומי הוא לא חובה, אולם, מה תעשי במקום? תשבי בבית?
גם בעבודה לא הצלחת להתמיד, את חייבת לעבוד על עצמך למצוא כיוון בחיים. אבל, אני לא שולל גם מעט מנוחה.
לגבי שירות, גם את לא תמצי את עצמך, בכ"ז כדאי לעשות, כי התרומה ברוב המקומות חשובה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן