שירות לאומי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/07 18:13 ג בחשון התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!!!

רציתי לשאול האם שירות לאומי זה מצווה? ולמה?

ומדוע החרדים מתנגדים לעשות שירות לאומי?

ומי שלא עושה שירות לאומי האם זה עבירה?

ואם צריך לעשות שירות לאומי מה אפשר להגיד לאלו שטוענים שאסור לעשות שירות לאומי? (החרדים למשל)

אשמח לשמוע תשובה מפורטת!!!

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה
א. שרות לאומי לבנות נתון במחלוקת קטבית בין רבנים. רובם מתנגדים לחייב בנות מכוח החוק לשרת שרות לאומי. לגבי התנדבות לשרות לאומי – יש הרואים בזה "ייהרג ואל יעבור, כי זו מציאות שאסור לבנות להיות בה, ויש הרואים בה מצווה עילאית שזו זכות גדולה לבנות לשרת שרות לאומי. אני נוטה לעמדה השניה, בשל התאמתה הגדולה להלכה הרואה בעין טובה הקדשת זמן מהחיים לטובת הכלל.
ב. החרדים מתנגדים משתי סיבות: הם מתנגדים בכלל שלמדינה תהיה סמכות לכפות בנות לעשות מה שלא יהיה* הם מתנגדים בשל העובדה שלשיטתם אישה חייבת להיות או ברשות אביה או ברשות בעלה, אך לא במקום אחר.
ג. איני חושב שניתן להגדיר מי שלא עושה שרות לאומי כעוברת עבירה, כי כאמור זו זכות גדולה, אולם אי אפשר לדבר עליה כמשהו שאם לא עושים אותו – הוא עבירה.
ד. אינני חושב שיש טעם בויכוח. הדעות בעניין זה כבר נשמעו לכאן ולכאן, ואף צד לא מוצא טיעון מנצח שמשכנע כי העמדה שלו צודקת. על כן, טוב יותר שכל אחת תשקיע בהתחזקות בדרך בה היא הולכת, ולא תשקיע את זמנה בויכוחים.

כל טוב