שירות לאומי

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 08/02/07 16:11 כ בשבט התשסז

שאלה

שלום רב!

אני אדית בת 19 ועושה שנה ראשונה בשירות לאומי בביה"ס חינוך מיוחד, אני מאוד נהנת שם ומרגישה שאני תורמת רבות, אני מאוד מעונינת לעשות שנה שניה באותו המקום אך יש אנשים שאומרים שזה לא טוב וכדאי שאתחיל ללמוד, אבל אני ממש חושבת שיש עוד מה לתרום ולימודים כרגע זה לא בראש מעייני,רציתי לשאול מה הרב חושב על כך, תודה רבה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

השאלה היא שאלה אישית מאד. לכל אחת יש אופי שונה, ושאיפות שונות, ומהן נגזר "מה טוב" לכל אחת.
אולי תחשבי על אפשרות של שילוב בין שרות לאומי ללימודים. יש מקומות שמציעים שילוב כזה. אם לא "בוער לך" להתחיל ללמוד, וגם לא "בוער לך" להתחתן, אין כל בעיה שתמשיכי בשרות הלאומי, במקום בו את נמצאת, או במקום אחר. אם יש לך חבר, ואתם מדברים כבר על נישואין, או שאת כבר מתחילה לחשוב על כיוון של הרות עם בן לשם נישואין, חשבי היטב על השנים הראשונות לאחר הנישואין: אפשרות הלימודים אז כבר יותר "מסובכת". ואם חשובים לך הלימודים, את צריכה, אולי, לוותר על שנת שרות שניה.
בהצלחה בהחלטה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן