שירות לאומי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/10/06 12:11 יא בתשרי התשסז

שאלה

לרב שלום.

יש רבנים מסוימים שמתנגדים לחלק מהשירות הלאומי בגלל שאין "גב" תורני לבת...

אם בעז"ה אעשה שירות לאומי במרכז להעמקת היהדות כאשר כל היום אני עוסקת בחומרים יהודיים, יש עליי רכזת דתיה ואני שומעת שיעורים לחיזוק וכו'... עדיין קיימת בעיה כלשהי?

אני אישית חושבת שהבעיתיות בשירות לאומי יכולה לנבוע מכך שהבת משרתת במקום חילוני ויש שם סכנה רוחנית... מדוע העמותות של השירות לאומי נותנות לבנות להיות במקומות חילונים לחלוטין בלי פיקוח דתי? (לדוג': השב"כ...)

תודה רבה!!!!

תשובה

שלום וברכה
א. הדבר מאוד תלוי בתחושת השליחות והעוצמה שלך. אם את רוצה וחשה תחושת שליחות, ואת נמצאת במקום אותו תיארת - את רשאית לעשות זאת. בכל מקרה יש לדעת כי למסגרת החיצונית יש השפעה מסוימת אך לא מוחלטת, ועיקר העיקרים תלוי בעוצמה הרוחנית של הבחורה, היכן שהיא לא תהיה.
ב. לא כל מה שאנחנו רוצים שיהיה יכול להיות. לו יכולנו, לא היינו מרכיבים מערכת פיקוח דווקא אלא בעיקר מערכת תומכת ומחזקת, שזה מה שצריך לעשות. אולם, לא הכל אנחנו יכולים ואנו משתדלים לעשות את מה שניתן.

כל טוב