שירות לאומי,מותר?

חדשות כיפה הרב חיים נבון 03/09/07 21:36 כ באלול התשסז

שאלה

שבוע טוב!

...יש לי חברה שכרגע בתהליך התחזקות ב"ה והיא נסתה כמה פעמים להסביר לי מה הבעיה בשירות לאומי [לבנות!] היא אמרה שקשה לשמור על הלכות הצניעות כראוי [בינו לבינה] עצם זה שאני נמצאת במקום מסויים עם בנים [כגון, בתי חולים..] זה פוגע בקיום הצניעות ! לי מאוד חשוב כן להקדיש שנה שלמה שכולה חסד [בציפייה ותקווה שהחסד לא יימשך רק במשך שנה!]ולא לספס אותה! אני ממש לא יודעת מה לעשות ובאיזו דרך לבחור..[נראה לי לפני השירות לאומי אני אלך למדרשה-עוד דילמה..]

אני מצטערת על השאלה הארוכה!

תודה רבה על הכל!

תשובה

שלום וטוב.
בנות רבות מאוד משרתות בשירות לאומי, בצניעות, בקדושה ובטהרה, ואין בכך כל בעיה. בכל החיים תהיי במקומות שנמצאים בהם גם בנים - בלימודים, בעבודה וכו' - ובע"ה תשמרי גם שם על כללי הצניעות.