שירה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 05/11/01 13:19 יט בחשון התשסב

שאלה

מהם הלכות השירה (שירי עוגבים, קול אישה, שירים לועזיים\עבריים\מזרחיים- האם יש בעיה עם אחד מהם.)

אשמח לתשובה מהירה,

איתמר.

תשובה

כתב הרמב"ם בפירושו ל"מסכת אבות", שאין הבדל בין שירים בשפה עברית או אחרת, הכל תלוי בתוכן השיר ולא בשפתו.
בס"ד
איתמר שלום,

השירים שאין לשמעם ע"פ דבריו שם, הם שירים המעודדים ומעוררים לערכים המנוגדים לרוח היהדות, ובהם שירים המעודדים לתאוות בשרים, אכילה, מין וכדו', אבל לא רק שירים מסוג זה, אלא גם שירים שיקראו להשתמטות מצה"ל או לבריחה מהארץ וכדו', ייכלל בקטגוריה זו.

בשירת נשים יש לחלק בין שמיעה ברדיו קולה של זמרת שאינה מוכרת לשומע, וממילא אין השומע חושב עליה ומהרהר בה, לבין כזו שמוכרת לו. במקרה הראשון הדבר מותר, במקרה השני יש לאסור. בהופעות חיות וכדו', מותר לשמוע ואין להסתכל בזמרת ששרה, בכפוף לגדרים שהוזכרו לעיל.

בברכה, הרב דוד סתיו