שירה ליד גברים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 19/11/06 09:58 כח בחשון התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי לדעת מה המקור לאיסור על נשים לשיר ליד גברים. זהו הרי לא איסור מהתורה..

ושאלה נוספת - למה אנחנו מחוייבים באותה מידה לחוקים מהתורה ולחוקים שאינם התורה?

תודה!

תשובה

שלום
אכן בתורה שבכתב כתובים כללי התורה הבסיסיים שבאים לידי הרחבה וישום בתורה שבעל פה ועל ידי דינים מדרבנן שפרשו ועזרו לנו לשמור על דברי התורה. אומנם תוקף דיני תורה חמור מתוקף דרבנן אך גם דברים אלה חביבים עלינו ואף יותר מדברי תורה שכן הם מעידים על חיבתה של תורה כי כל דבר שאנו אוהבים אותו אנו מוסיפים עליו ושומרים עליו. ולכן כיון שנקבע בגמרא הכלל שגם קולה של האישה אסור לאיש לשומעו ממילא אין לשיר לידם
בברכה
אלישע פיקסלר