שירה חדשה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 27/08/07 00:19 יג באלול התשסז

שאלה

שלום לרב

האם מותר להתפלל בבית הכנסת "שירה חדשה" בירושלים, בו נשים עולות לתורה ומתפללות קטעי תפילה בהן אין דין של "עובר לפני התיבה", אך לא נספרות למניין?

תודה רבה

תשובה

עד לשאלה לא ידעתי על קיומו של מקום זה. בעקבות השאלה חיפשתי את מהותו וגם דעות של רבנים עליו. על פי מה שעלה בידי, אני לא הייתי קורא למקום זה בית כנסת (למרות שהוא עונה להגדרה המילולית בהיותו מקום כינוס), ולו כדי שלא יעלה על הדעת להשוות בין מקום בו המטרה היא לקיים את דבר ה' זו הלכה ללא כחל ושרק, לבין מקום שהמטרה היא, כפי הנראה, למלא רצונותיהם (ורצונותיהן) של בני אדם. רבנים חשובים שבידם נתן הציבור כוח פסיקה הביעו דעה ברורה נגד פעילות מעין זו באופן כללי ונגד המקום הזה באופן פרטי. תלמיד חכם העוסק בְסוגיה אינו מסתכל עליה במבט צר, אלא רואה את מכלול השיקולים. ואני הקטן (לא כהתבטאות של ענווה) אין בי היכולת אפילו להסכים עם אותם תלמידי חכמים, אלא לשמוע בקולם.
בהתאם לכך, כל עובד ה' ראוי שידיר רגליו ממקום זה ודומה לו.