שיער פזור או צמה ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/03/03 15:20 א באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום!

אני נערה בת 16, יש לי שיער מאוד ארוך, ומאוד קשה לי שלא לפזר אותו.

ברוך ה' עד היום הצלחתי, אבל עדיין לא הבנתי מה הטעם בכך שאסור לבת לפזר את השיער?... והאם יש בכך בכלל איסור?... אשמח אם הרב יוכל לענות לי בהקדם!

תודה רבה!.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש בעניין זה מחלוקת בפוסקים יש המתירים ויש האוסרים.

המקור מופיע בשולחן ערוך אורח חיים סימן עה

סעיף ב
שער של אשה שדרכה לכסותו, אסור לקרות כנגדו. הגה: אפי' אשתו, אבל בתולות שדרכן לילך פרועות הראש, מותר.

וכתב על זה במשנה ברורה סימן עה ס"ק יב

שדרכן וכו' - עיין במ"א שכתב דלא ילכו בגילוי הראש רק אם שערותיהן קלועות ולא סתורות אבל המחצית השקל והמגן גבורים מקילין בזה. כתב הח"א נכריות שאינן מוזהרות לכסות שערן צ"ע אם דינן בזה כבתולות:

בברכה,

עוזיאל

.