שיער והנחת תפילין

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/02/12 14:24 י בשבט התשעב

שאלה

שאלה קצת מורכבת ועם כמה שנראת שיטחית אולי תאיר לי עוד כמה דברים.

בתקופת התנ"ך היו נזירים (שהאריכו את השיער שלהם בין היתר) ביניהם שמשון, הם/הוא היו מניחים תפילין?

הרי השיער היה חוצץ...

מה שמביא אותי לשאלה, שאם התפילין של ימינו הם לא התפילין של אז, למה הוחלט שהתפילין יראו איך שהם נראים כיום?

ואם גם אז היו תפילין שנראו דומה, מה קרה שהיום אסור להניח תפילין כשיש לך הרבה שיער?

בשורה התחתונה, יש לי יחסית הרבה שיער ואני מניח תפילין, אין בזה פסול נכון...?

תשובה

שלום
בין הראש לתפילין הוא לא חוצץ, בין הראש לקב"ה זה כבר עניין אחר...
בברכה
אייל משה