שיעור א'-להתחתן או לא?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/01/07 19:19 ו בשבט התשסז

שאלה

שלום רב!

אני בן 18 וחצי,תלמיד בישיבה גבוהה שיעור א'.

בזמן האחרון (שבועות אחרונים) מציקה לי לא הרף שאלה האם להתחתן השנה או לא.

אין לי חברה,אולם יש לי ידידה קרובה שאנחנו בקשר טוב מאוד,למרות המרחק וחוסר הזמן.

בזמן האחרון,אני חש חיסרון מסויים,ריקנות מסויימת,שאני לא יודע בדיוק לאן לשייך אותה.

ב"ה המצב החברתי שלי נהדר,אני לומד ב"ה טוב בישיבה, אבל אני מרגיש שיש משהו חסר.

משהו שאולי מונע ממני להתקדם עוד.

שאלתי היא... (אחרי כל הסיבוכים...)

אולי כן להתחתן השנה?

למרות שאני צעיר,אני חושב שמבחינה נפשית אני מוכן.

ההורים שלי כבר אמרו שמבחינה כספית הם מאוד ישמחו לעזור בהכל (כמו שאר אחיי)

תשובה

החלטה זו נתונה לחלוטין בידך. עליך להתבונן בתוך עצמך ולהחליט לאור ההיכרות האישית של ךאת עצמך האם אתה מוכן לכך מבחינה נפשית.
מלבד זאת כדאי לקחת בחשבון שיקולים נוספים הנכנסים תחת הכותרת 'ריחיים בצווארו ויעסוק בתורה'. דע, כי מעבר לכך שהנישואין תורמים רבות לאישיות ולהתפתחות, יש בהם מימד מסויים של הקרבה, כאשר ייתכן וחיי נישואין ימנעו ממך חלק מהדברים שאולי רצית לעשות - שירות צבאי, לימוד שקט בישיבה ללא מחוייבות ועוד ועוד. אין אני אומר כי בשל שיקולים אלו לא צריך להתחתן, אך לדעתי יש להכניס עובדות אלו לשיקול הדעת, ולהחליט לאורם.
אם אתה מרגיש באמת מוכן לכך, ואתה מוכן לשלם את המחירים שנוצרים בעקבות נישואין בגיל צעיר, אין לי לאחל אלא מזל טוב והצלחה רבה.

עקיבא
(המשיב אינו רב)