שינוי שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/08 11:54 כ בתמוז התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

כשהורי בחרו את שמי הם היו בחילוקי דעות. אבי קרא את שמי ע"ש אמו (אז הייתה בחיים, שמה לא בעברית) ואימי קראה לי בשם ישראלי.

אבי קורא לי בשם שהוא נתן לי, והמשפחה והחברים בשם שנתנה לי אימי. אני רוצה להחליף את שמי לשם אחד השונה מהשמות שנתנו לי הורי. מעולם לא הזדהיתי עם אף אחד מהשמות ואני מרגישה שאין הוא בא יחד עם אישיותי והשקפתי.

אודה לעזרתך, אני יודעת שהשם איתו באתי לעולם הוא תיקון, ואני לא רוצה לעשות משהו שיהיה מנוגד לכך.

בברכה.

תשובה

ב"ה

שלום.

כל צעד שאת עשוה צריך לקחת בחשבון את המשמעות של היחס אל ההורים שלך.
השם הוא שלך זה נכון ויש לך הורים שיש להם משמעות עמוקה בהוויה שלך.
ולכן את צריכה להתחשב במידת מה ברצונות ההורים שלך ולכבד אותם בדרכך ולשתף אותם במה שאת מרגישה.

כדאי לך לפנות אליהם ולהעלות את הנושא לדיון ולליבון משותף.
יתכן שתתקלי בהתנגדויות ובטענות וזה חלק מעצם הבירור שלך עם עצמיך לגבי הצעד שאת רוצה לעשות.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.