שינוי שם

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 02/11/09 14:37 טו בחשון התשע

שאלה

שלום , קוראים לי לילך כפי שציינתי, ובת.ז. אני רשומה כ-לילי בלבד.. כל הזמן אומרים לי ששני השמות לא טובים ואין לי מושג למה..

הייתי רוצה לדעת למה השם לא טוב ואיך אני משנה לשם אחר ומקבלת עבורו ברכה ?

איך אדע איזה שם לבחור ?

תשובה

בעזה"י

שלום,

שמו של אדם הוא השם שהוריו נתנו לו שנולד (בברית או בבית כנסת או פשוט הכריזו עליו) - השם בת.ז אינו משנה בהכרח...

יש שהסתייגו מהשם "לילי" הן משום שהיו שחששו שהצירוף "לי" יש בו הטייה לאנוכיות.
והן משום שבכתובים מופיעה שדה מזיקה הנקראת "לילית".

למעשה-
איננו ממהרים לשנות שמות שניתנו על ידי ההורים בלידה, אלא אם עולה סיבה מיוחדת לכך.
שמו של אדם הוא מהותו ובהורים נזרקת רוח הקודש בלידה לדעת איזה שם לתת ליילוד/ה.

אם את מרגישה צורך לשנות את השם בכל זאת כדאי להתייעץ עם מקובל (אמיתי!!!) לפני בחירת השם החדש.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת