שינוי שם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/04/16 16:10 י בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

שמי רות, ושמי השני חיה (אני לא כ"כ משתמשת בו). אני פחות מתחברת אל שניהם. אמנם למדתי לחבב את השם רות, אבל אני מתלבטת אם לשנותו. אני מאוד מתחברת לשם הדס ואוהבת אותו מאוד. מה דעתך? אני בתקופה של הרבה נסיונות, ואני מרגישה קושי במציאת בן זוג. אמנם הדבר לא קשור אחד לשני אך הרגשתי שאני צריכה לציין זאת

תודה רבה

רות

תשובה

שלום
אמנם אין איסור לשנות או להוסיף שם, אך המקובל הוא לעשות זאת רק במקרים מיוחדים (כמו חולה למשל).
אני לא חושב שצריך להתחבר אל השם שלנו, אלא צריך להשקיע בלהתחבר אל הפנימיות שלנו ואל נשמתנו.
שמך לא מעכב את מציאת בן הזוג שלך.
לכן עדיף להשקיע בשינוי ובהשקעה הפנימיים, ובע"ה תמצאי את בן זוגך ואת שלוותך במהרה ממש.
ואת השם 'הדס' שאת אוהבת, תוכלי לשמור לבתך שתגיע בע"ה בקרוב.
בהצלחה