שינוי שם

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 11/12/08 14:51 יד בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתחבטת בעניין זה כבר תקופה ארוכה היות ולא שלמה עם עם שמי, הייעצתי עם הרבה והוא המליץ לי על אור ואני אוהבת יותר את משמעות

השם אורפז, מה דעתך ? (שמי היום הוא אורטל)

תודה רבה,

אשמח לתשובתך

תשובה

בעזה"י

שלום,

מקובל אצל חז"ל שכאשר נולד תינוק (או תינוקת כמובן) נזרקת בהורים רוח הקודש לתת שם שמתאים לילד שנולד.
לכן איננו ממהרים להחליף שם.

במקרים שבהם מזהים בעיה משמעותית וחמורה(רפואית,כלכלית,גורלית וכו') לפעמים משנים שם כדי "לשנות מזל". לרוב רק מוסיפים שם.
השם מבטא ייעוד אלוקי בעולם וכוח שהקב"ה נטע בנו להוסיף בעולם.
לכן, לא הייתי ממהר להחליף את השם.

לדעתי יש לך שם יפה מאד.
האור- מבטא בפנימיות את ההשפעה האלוקית.
הטל- מבטא את החיות והחיים הרכים והעדינים שהקב"ה מוריד עלינו. כגון "טל של תחיית המתים" וטל שאינו פוסק לעולם.
אני ממליץ להשקיע קצת ולהתעמק בשם דרך משמעותו של האור והטל- מהו הטל? מה מעמדו המיוחד אצל חז"ל ובמקורות שלנו? מה הקשר המיוחד בין השפעה של "אור" להשפעה המיוחדת של "טל"?
וכמובן, מה זה אומר לגבי הייעוד והכוחות שלך...

רק לאחר מכן אפשר לשקול שינוי שם וגם כך בכובד ראש.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת