שאל את הרב

שינוי שם לדניאלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/11 09:34 ו בניסן התשעא

שאלה

שלום רב לכבוד הרב

אני ובעלי החלטנו לשנות את שמה של בתנו דניאל לדניאלה התיעצנו עם רב והוא שאל מדוע להחליף הסברתי לו שהילדה לא מדברת ברור וגם תינוקית ביחס לגילה היא בת 3 וחצי הרב אמר להחליף לה את השם לדניאלה וכך עשינו. תוך כדי שיחותי בפיסבוק עם רב אחר נאמר לי שזה גרוע שהחלפתי את השם אני מבולבלת מה עלי לעשות? אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מברך את בתכם שהיא תגיע למיצוי מלא של יכולתה, ואני מברך אתכם שתהיו רגועים יותר, ותבינו כי ילד אינו מתפתח לפי פקודות, ובוודאי שילד אינו מתפתח לפי השאלה באיזה שם קוראים לו.
עמדתי בנושא השמות היא לא כרב הראשון ולא כרב השני, לאמור: לו הייתם שואלים מלכתחילה האם לשנות את השם - הייתי מציע לכם לא לעשות זאת, לא בגלל שזה "גרוע| אלא בשל הדברים שכתבתי למעלה. עולמה של בתכם היקרה אינו מותנה בשם שקראתם לה.
אולם, כיוון ששיניתם את שמה, ובדיוק מאותה סיבה, אל תייחסו לשינוי השם את המשקל הגדול, אלא השאירו את השם כפי שהוא עכשיו, והמשיכו לגדל אותה באהבה ובמסירות, שהם ההשקעה הנכונה והטובה בילדינו.


כל טוב והרבה שמחה

כתבות נוספות