שינוי זמן המתנה בין אכילת בשר לחלב.

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/12/06 13:21 כז בכסלו התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני בת 16 . עד גיל 12 המתנתי 3 שעות בין אכילת בשר לחלב. מגיל 12 אני ממתינה 5 שעות וקצת .

אמא שלי עד שהיתחתנה שמרה 3 שעות.אבא שלי 6 שעות.ומאז שההורים שלי היתחתנו , אמא שלי ממתינה 5 שעות וקצת. היי'תי רוצה לחזור ל3 שעות - הרי זה מינהגים... ואני אוהבת לאכול בשרי בצהריי'ם ואז כול היום אני אוכלת "פרווה..." היי'תי רוצה להקל עלי בזה.

האם זה אפשרי?

תודה רבה.

( אם אפשר בבקשה לא לישלוח לי לאימל כי היא לא בשימוש תודה!)

תשובה

בע"ה
שלום רב,
עקרונית את צריכה להמשיך כמנהג הבית שלך עד שתתחתני ואז ביחד עם בעלך תקבעו את מנהגכם.
לפי מה שתיארת הנכון הוא שתמשיכי לחכות חמש וקצת, כי כך נוהגת אמך, אבל אם תרצי להתיר את הנדר הזה (כל מנהג טוב שנוהגים ברצף - נחשב כנדר) תוכלי ללכת לרב במקום מגורייך ולבקש ממנו להתיר את הנדר, כאמור - עד נשואייך.
רצוי גם שהדבר ייעשה בתאום עם ההורים ובהסכמתם, כדי שלא לגרום מבוכה בבית כשאחד מבני המשפחה נוהג אחרת מכולם.
בברכה, אליעזר