שינה באותו הבית

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 08/10/07 22:40 כו בתשרי התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

השאלה היא בנוגע לשינה באותו הביתה בשבת (בן ובת שיוצאים לקשר רציני), ובגלל שהעניין דחוף (מדובר על שבת זו) אשמח אם תענה לשאלתי בהקדם..אם אסור לישון באותו הבית? ואם מותר אז מה ההגבלות ההלכתיות שצריכות להיות?

תודה מראש

אני

תשובה

שלום רב,
אני מניח שמדובר בבית שיש בו אנשים נוספים, שכן בבית בו נמצאים רק אתם - בוודאי אסור באיסור גמור. כאשר יש אנשים נוספים בבית, אין איסור מצד הדין, ובלבד שנזהרים שלא להתייחד בחדר אחד, כגון לא להיות באותו חדר לבד לאחר ששאר בני הבית הלכו לישון. כל זאת מצד הדין, אך מן הראוי שלא לעשות כן, שכן הניסיון מלמד שהרגל זה מביא לידי עבירה, ולכן מנהגם של שומרי מצוות להימנע ככל שניתן מלינה באותו בית לפני הנישואין.

כל טוב,
רונן לוביץ