שימוש בקרם בשבת

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 26/01/09 16:47 א בשבט התשסט

שאלה

שלום,

להלן שאלתי ותשובתו של הרב לפני מס' חודשים:

תוכן השאלה

שלום וברכה,

אבקש לדעת אם ניתן להתמרח בשבת בקרם הגנה מהשמש. אמנם מדובר בקרם, וככלל הדבר אסור, אך אני מקפידה בימי חול למרוח עצמי בכל יציאה מהבית בשל רגישות עורי לשמש (בפנים בלבד), ומכיוון שלמיטב ידיעתי קיימת בעיה הלכתית בשבת- אני נמנעת פעמים רבות לצאת בשעות היום מהבית בשל כך.

תודה וכל טוב.

תוכן התשובה

שלום

אם הקרם נספג בגוף מותר, אמנם קרם הגנה דווקא מיועד לא להיספג ולתת שיכבת חציצה, לכן נראה שאסור, אלא כדאי להתעטף היטב ולחבוש כובע, וכך ניתן לטייל בשבת.

ברכה והצלחה

התשובה התקבלה מהרב איתן זן-בר

בתאריך י"ד אלול ה'תשס"ח

שאלתי היא: האם נכון הדבר שע"פ תשובתו של הרב מותר להתמרח בשבת בקרם גוף הנספג היטב?

(והאם יש הבחנה בין מטרת השימוש- כלומר- אם מטרתו לשם בישום בלבד, שכן ריחו טוב, או שמטרתו לשם לחות לעור?)

תודה וכל טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
הדבר תלוי במציאות ולכן כל מה שנספג היטב כגון קרם לחות, מותר בשבת.
ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן