שימוש בצדקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/11/10 07:39 י בכסלו התשעא

שאלה

לכבוד הרבנים, שלום.

האם מותר לשלם תשלומי מעון מכספי הצדקה שבביתי? האם זה רלוונטי אם הגננת במעון הן דתיות או לא?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל לא ניתן לעשות זאת, כי זו לא צדקה אלא תשלומים של ממש.
אולם, אם אתם זוג צעיר ובקשיים אל תשכחו לנכות מהסכום הכללי של מעשר הכספים שאתם צריכים לשלם את התשלומים למעון, שבלעדיהם לא הייתם יכולים לצאת לעבודה או ללימודים. הלוא יש לזכור כי מותר לנכות מהסכום הכולל את הסכום שהוצא לצורך הרווחת הסכום הזה, ושליחת הילדים למעון הוא כמובן הוצאות לצורך זה.

כל טוב