שימוש בנפצים בבית הכנסת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/03/03 08:45 ט באדר ב'

שאלה

אני רוצה לשאול בקשר לקריאת המגילה בבית הכנסת עם הילדים שלי.הם רוצים להשתמש בנפצים שמוסיפים להם גופרית של גפרורים ואז יש פיצוץ חזק .

האם זה מותר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש עליך חובה קדושה ונעימה לנסות להניא אותם ממעשה זה. הוא אסור מבחינת ההלכה !!!

אתה צריך לשוחח איתם ולהסביר להם כי הם חייבים לתת לציבור לשמוע את המגילה .
כי הציבור הגיע לשמוע קריאת המגילה ולא פיצוצים.
עוד יש לך להסביר להם כי פיצוץ עז וחזק כזה יכול לגרום למותם של בני אדם ח"ו כי הציבור לא רגיל לשמוע כזה רעש ויש שיכולים ללקות בליבם או להתפס לפחד עמוק שאח"כ מאוד קשה להשתחרר ממנו.

דבר על ליבם בנועם ובמתק שפתיים.
נסה להניא אותם ממחשבתם זו.
תציע להם ללכת למקום שדה פתוח ואז לנפץ את הנפצים במקום שלא יגרום לבהלה בציבור בפרט בזמן הזה שהוא קצת רגיש.

פתה אותם לשבת לידך ולשמוע את קריאת המגילה ראה מה כתב במשנה ברורה סימן תרפט ס"ק יח

"- ועכשיו בעו"ה נהפוך הוא שלבד שאינם שומעים אלא הם מבלבלים שגם הגדולים אינם יכולים לשמוע וכל ביאתם הוא רק להכות את המן .

ובזה אין האב מקיים מצות חינוך כלל .
ובאמת מצד מצות חינוך צריך כל אב להחזיק בניו הקטנים אצלו ולהשגיח עליהם שישמעו הקריאה וכשיגיע הקורא לזכור שם המן האגגי רשאי הקטן להכותו כמנהגו אבל לא שיהיה זה עיקר הבאת הקטן לביה"מ:."

חג פורים שמח !!!!

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן