שימוש במשאבי המרד

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/09/08 14:01 כב באלול התשסח

שאלה

שלום!

אני עובדת במשרד שבו כל העובדים משתמשים חופשי בטלפונים, בהדפסות ובפקס (לצרכים אישיים).

אני יודעת ששימוש בדברים אלה יכולה להיות גזל.

אני באופן אישי לא עשיתי שום שימוש בדברים האלה לצורך אישי כי אני לא רוצה להכשל בגזל.

שאלתי את מנהלת המשרד אם יש קופה קטנה שאליה אני יכולה לשלם במידה ואשתמש בפקס או בטלפון לצורך אישי, והיא אמרה שאין צורך לשלם על כלום, והיא הייתה מופתעת קצת מהשאלה (כי הרי ברור, שאם יש לידך טלפון אז תרצי להשתמש בו חופשי...).

השאלה שלי היא אם אני יכולה להתחיל להשתמש בהכל כמו כולם או להמשיך ולזכור שהם לא ממש מקפידים בענייני גזל.

מספיק שהיא אמרה לי שאני יכולה להשתמש??

תודה.

תשובה

בסד

שלום רב..
אם העל הבית הרשה לעובדים להשתמש או שימוש זה הוא חלק מתנאי השכר אז אין בעיה ,(אבל המתחסדים יכולים לתרום למקום העבודה מידי פעם דפים לצילמים או שווה כסף אחר.)
בברכה