שימוש בכלים לפני טבילת כלים

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 06/12/06 10:47 טו בכסלו התשסז

שאלה

שמעתי כי אפשר להשתמש בכלי לא טבול (מחבת לדוגמא)באם בדעתי לטבול את הכלי בעתיד הקרוב. האם נכון הדבר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ללאה שלום,

לא. אסור להשתמש בכלי שאינו טבול, גם לשימוש זמני ועראי.
מה שכן- אוכל שהונח בכלי כזה, בדיעבד - לא נאסר ואפשר לאוכלו, אך אין היתר לכתחילה, להשתמש בכלי שאינו טבול.

בברכה
אורי ודוד

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן