שימוש בו זמני בשני תאי אפיה בתנור

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 28/11/06 11:56 ז בכסלו התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול מה הדין לגבי תנור שיש בו שני תאים נפרדים- שבאחד אני רוצה להשתמש בו בתור תא חלבי ובשני בתור תא בשרי.

האם מותר לי להשתמש בהם אחד אחרי השני בתאים? לדוגמא: אני שמה בתא הבשרי פשטידת בשר ואחר גמר האפיה אני מכניסה עוגה חלבית בתא השני.

רציתי לדעת מה הדין וכיצד יש לנהוג בתנור מסוג זה.

בתודה, עדי.

תשובה

לעדי שלום,

בתנור עם שני תאים - אין בעיה להשתמש אפילו [ביחד בו זמנית] (כשהדבר אפשרי מבחינה טכנית, לפי דגם התנור) בתא אחד חלבי ובתא אחד בשרי, כיוון שהתנורים הללו בנוים כך שכל תא הוא יחידה עצמאית נפרדת, ואין מעבר מתא אחד לתא השני (בודאי באלו שיש עליהם הכשר הלכתי, מהמכון הטכנולוגי-הלכתי, מכון צומת או כל גוף מוסמך דומה).

(אמנם, יש המחמירים שלא להשתמש בהם ביחד בו זמנית - אך כאמור, מצד הדין אין בעיה בכך).

בברכה ובתאבון
אמיר