שימוש באותה רשת בתנור

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 16/02/07 10:10 כח בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לנו רשת ברזל אחת לתנור (2 תאים). עד היום השתמשנו בה גם לתא הבשרי וגם לחלבי. לאחרונה עלה אצלנו החשש שמא זה לא בסדר, ולכן שאלתנו (בבקשה):

1. האם נהגנו כדין?

2. בהנחה ויש בעיה, מה דין המאכלים שבושלו? (המאכלים לא נוגעים ברשת אלא מבושלים בתוך התבנית שלהם).

3. להבא האם אפשר להשתמש בה?

תודה מראש,

חגי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
רצוי מאוד שתהיינה שתי רשתות שונות, האחת לחלבי והאחרת לבשרי. אם אי אפשר להשיג רשת נוספת יש לשים נייר כסף שיחצןץ בין הרשת לתבנית באחד השימושים (בחלבי או בבשרי). אין צורך להכשיר את התבניות שהשתמשתם בהן עד כה באותה רשת, והאוכל שנאפה לא נאסר.

בברכה,
רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן