שיחות בין נשים וגברים בישוב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/05/02 15:52 טז בסיון התשסב

שאלה

הישוב שלנו מתאפיין ביחס חם בין האנשים. האם צריך להקפיד להגביל את הפניה בשמחה רק לאנשים שהם מהמין שלך?

תשובה

ב"ה
ברכה ושלום.

המשנה בפרקי אבות נותנת לנו הנחיה מאוד ברורה" הוי מקדים שלום לכל אדם"-- לומר שלום זהו שבח שמשתבחת בו האומה הישראלית וכל המקדים את חבירו הרי זה משובח.

אולם באופן כללי יש להשתדל שלא להרבות בשיחה בין גברים לנשים וכפי שהמשנה באבות אומרת "אל תרבה שיחה עם האשה "
נראה לי כי יש במשנה זו הנחיה ברורה לעצם הקשר בן גברים לנשים,
לא להרבות בשיחה משמעותו לא להרבות ב ק ש ר ,
שכך הוא טבעו של קשר :
הולך ומתהדק
הולך ונרקם
ונעשה חזק יותר .

וצריך למצוא את האיזון העדין בן אמירת שלום לריבוי קשר.
והתלמוד במסכת עירובין דף נג מביא את דבריה של ברוריה אשתו של רבי מאיר ששאל אותה חכם אחד היכן היא הדרך ללוד?
היא גערה בו על שהרבה לדבר ללא צורך.
כשצריך אז מצווה לדבר . וכשלא צריך אז אסור.

בברכה,

עוזיאל