שידוכים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 12/12/07 01:18 ג בטבת התשסח

שאלה

בס"ד

שלום,

אני מקווה שהשאלה מופנית למקום הנכון.

אני בחורה דתיה בת 21. אני רואה את הבעיתיות במגזר שלנו בנושא השידוכים. אני לא רוצה לפנות לשדכנים, כי אני לא רוצה שיקריצו לי כל מיני בחורים שהם בכלל לא הטיפוס שלי.

ב"ה יש בי מכל טוב אבל הצעות אין! אני גרה באיזור לא דתי ולומדת במקום לא דתי.

רציתי לדעת איך בחורי ישיבה איכותיים מכירים? באילו מוסדות שידוכים? לאן עליי לפנות כדי שאתקל בבחורים שגם לומדים תורה וגם עושים תואר...?

תשובה

שלום רב!

כאשר אדם פונה לשדכן או מוסד שידוכים הוא לא צריך לחשוב שבזכות המקום אליו הוא פנה הוא ימצא את שידוכו אלא שע"י השתדלות זו הקב"ה יפתח את השפע.
"פתחו לי פתח כחודה של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של
אולם"

לכן האמירה "אני לא רוצה לפנות לשדכנים, כי אני לא רוצה שיקריצו לי כל מיני בחורים שהם בכלל לא הטיפוס שלי" לא שייכת כאן.

לפני כל פגישה צריך לברר על המיועד היטב לפני הטלפון הראשון כדי לא להגיע למצבים לא רצויים, וכדי לסנן את הפגישות רק לאלו הרלוונטיות ביותר.

בכל אופן נמליץ לך על אגודת "ישפה" בתוך שאר האגודות והשדכנים שעושים ימים כלילות בעבודת הקודש הזו של זווג זיווגים.

בברכה,
נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.