שטרי הדיוטות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 30/11/07 14:35 כ בכסלו התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אשמח לברר מהי משמעות הביטוי שטרי הדיוטות, כאשר מוזכר הדבר בהקשר של שמירת שבת.

אפרים.

תשובה

שלום וברכה,

שטרי הדיוטות נאסרו בידי חכמים לקריאה בשבת.

קיימת מחלוקת בראשונים על היקף הגדרת 'שטרי הדיוטות', ישנם פוסקים הסוברים כי האיסור קיים רק על חשבונות עסקיים, ואילו המחמירים ביותר סוברים שהאיסור קיים על כל ספר שהינו לא ספר קודש.

רוב הראשונים וכן השולחן הערוך התירו קריאת דברי חול בשבת. לכן מעיקר הדין מותר לקרוא דברי חול. הרמב"ם כתב שמידת חסידות להימנע מקריאת דברים אלו בשבת.

ישראל ל
(המשיב אינו רב)