שטיפה וריסוס של דירה בתשעה באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/07 16:41 ג באב התשסז

שאלה

שכרנו בשעה טובה דירה .הדירה מתפנה ביום שני ערב תשעה באב, את המעבר לדירה אנו מתכננים ליום חמישי או שישי שלאחר תשעה באב.

שאלתי לכבוד הרב, האם אפשרי לשטוף את הדירה ביום שני ולרסס אותה בחומרי הדברה בתשעה באב?

אנו מעוניינים לרסס את הדירה לפני המעבר וחברת ההדברה מסרה שהריסוס חייב להשאר לפחות יומיים לפני שיהיה אפשר לשטוף שוב את הדירה.

תודה מראש

עדן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

באופן עקרוני אפשר לשטוף ולרסס גם בט' באב, אולם אין זה ראוי שיעשו מלאכה ביום האבל ויסיחו הדעת מהחרבן, אבל אם בלא פעולה זו אי אפשר להכנס לדירה ויש בכך הפסד כספי אפשר להקל, למרות שאם אפשר מהראוי לעשות פעולות אלו ביום רביעי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי