שחרית מקוצרת ועוד

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 01/12/10 01:45 כד בכסלו התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב!

שאלותיי להלן:

1. בימות השבוע איני מתפלל בציבור. אילו חלקים מהתפילה חובה לקרוא כדי לצאת ידי חובת תפילת שחרית?

כיום אני נוהג בנוסח המקוצר הבא:

-ברכות השחר (לרוב מדלג, מתעורר ב-10 לרוב ממילא)

-ברכות הנחת תפילין

-אשרי

-שמע

-תפילת עמידה

-עלינו לשבח

האם אני יוצא ידי חובה? האם עליי להוסיף או אולי רצוי להחליף משהו במשהו אחר?

2. לעיתים קרובות אני מתעורר בשעות הצהריים וישן לפני הזריחה, מה עליי להתפלל בקומי, שחרית או מנחה? האם אפשר לקרוא שמע גם לפני מנחה...?

3. שאלה קטנונית אולי, אבל אני לא מבין את העניין של הצעדים לאחור לפני תפילת עמידה. שמעתי ברדיו שאם אתה מתפלל בבית כנסת אין צורך בכך אלא רק כשאתה מתפלל ארעי. האם כך?

תודה רבה מקרב לב על עזרתך.

תשובה

שלום

א. עשה מאמץ להתפלל בציבור, מעבר למעלה ההלכתית, בודאי שמת לב שהתפילה שלך עצמך איכותית יותר כאשר אתה בבית כנסת עם הציבור.
נסה לאתר מנינים מאוחרים באזור מגוריך.

ב. לשאלתך
הקפד על כל ברכות השחר במיוחד מודה אני, נטילה, אשר יצר וברכות התורה.
הוסף את ברוך שאמר לפני אשרי ואת ישתבח אחרי (ולגבי שאר המזמורים השתדל להוסיף כפי כוחך במיוחד מאשרי את מזמורי ה"הללויה").
הקפד על ברכות ק"ש (לפני ואחרי)
אשרי פעם נוספת, שיר של יום ועלינו.

כל טוב