שז''ל

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/12/06 12:50 ח בטבת התשסז

שאלה

אני לומד אצלך בישיבה.

ואני בן 14 וקשה לי כל כך עם החטא. זה מכניס אותי למצב רוח הרסני..אני שונא את עצמי...רבונו של עולם נתן לי הכל וכך אני מחזיר לו?! לפעמים בא לי להתאבד..ואני נלחם ונלחם ונלחם..הייתה תקופה שהייתי נכנס בכוונה לאתרים מסוימים...בערך כחודש..לפני בר מצווה לא ידעתי מה אני עושה ..סתם הנאה...

כשהבנתי ניסתי להלחם ככל שנלחמתי הייצר התחזק..למה הרב..אין חברותות ערב בישיבה?!

למה אין עוד למוד תורה?!...אני כל כך רוצה עזרה...ומהצד האחר גם להתחזק וללמוד תורה "סור מרע ועשה טוב" אבל זה קשה...שאתה חוזר לבד הביתה...

השאלה: האם יש תיקון?!

ואם יש איך לתקן..[וחץ ממקוה]כי אני לא יכול להגיד להורים שלי למה אני הולך לטבול במקווה.

שאלה 2: איך אני יכול להמשיך ככה? אם כתם גדול על החיים..מה אני יגיד להורים שמצפים ממני להיות בן תורה?!

מה אני יגיד לאשתי לעתיד?!

האם אני יכול למחוק את החטא לגמרי?!

ואיך להתנער משז"ל שבא בלילה בחלום..בעקבות הרהורים...אני רוצה להיות בן תורה אבל האינטרנט והיצר..זה לפעמים אני מרגיש שהוא מושך אותי בכוח כמעט מוחשי..ואני נלחם ונלחם..וכמה פעמים נצחתי..ובחלקם מיד אחרי הנצחון באה הנפילה השנייה...אבל שנצחתי הרגשתי נפלא.

ולפני שעה נפלתי שוב..בשז"ל אתר.

והאתרים האלה מכנסיים לך את כל הדברים הלא צנועיםן לראש...ומביאים כלים לייצר. מה לעשות כדי למחוק דברים כאלה.

עזור לי. אני מתחנן!

תשובה

ב"ה

שלום לך,

אהובי,

אני מבקש להשיב לך תשובה בוגרת התובעת ממך כוחות נפש גדולים.

לא מדובר בנושא שניתן להתגבר עליו בהחלטה יומית. מדובר במאבק לא פשוט והנפילות הן חלק מהבניה.

כמעט ואין צדיק בעולם שלא נכשל בחטא זה. אבל - החכמה - היא להיות מודע אליו ולהתמודד איתו, תוך יושר אישי ופנימי: איך הגעתי למצב? למה נכשלתי הפעם?

אני יודע מה מסייע לחטא, מאפשר לו להוביל אותך לפעמים נוספות של כישלון: העצבות, חוסר האמונה בעצמך והתחושה שהכל אבוד.

אז זהו - שלא הכל אבוד. זהו חטא, אבל ניתן לקום ולהמשיך קדימה. לבנות בית טהור ונאמן ולראות ברכה והצלחה בכל ימי חייך.
לא תצטרך להגיד לאשתך כלום. פשוט תסיים את לימודיך בישיבה, תמשיך במסגרת תורנית, תבנה כאדם עובד ה' וירא ה' וה' ישרה את ברכתו על כל מעשה ידיך.

יחד עם זאת, לא תוכל לנצח אם לא תפסיק להתעסק באתרים כאלה ואחרים. אני מציע לך להתקין תכנת סינון במחשב שלך ולא לאפשר לעצמך להגיע לענין. בנתיים, אל תסגור את הדלת כשאתה עובד באינטר נט, ועשה זאת בשעה שאנשים מסתובבים בבית.

לא אחכד.
הנזק של האתרים הוא נורא.
לא על הגוף כמו של הנפש.
צריך לעשות כל שניתן - להתגבר.

ואם נכשלת - אחרי הליה, יבוא יום חדש שבו יש אור גדול עם הרבה תקווה ושמחה ואתה - תצליח.

ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך
וישלח ה' לך,
ימים של שמחה ואור
ואמון בעצמך.

אם תצטרך עזרה - אל תהסס לפנות שנית \

אוהבך,

הרב שי