שושבינים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 08/05/07 12:01 כ באייר התשסז

שאלה

כלה שעברה גיור לחומרא, כי האם ספק יהודיה, האם יכולה האם ללוות את בתה ולעמוד לידה בחופה?

תשובה

שלום רב!

נהוג שהשושבינים הם זוג מזיווג ראשון וכו', אין זו הלכה, אלא מנהג טוב למזל טוב.
אין מניעה שהאם תלווה את בתה, פשוט לבקש מזוג אחר שהוא נשוי מזיווג ראשון(רצוי) שיהיו השושבינים- דודים(של החתן) או כל מישהו אחר שיראה "טבעי" בכך שהוא צמוד לכלה (נהוג בהרבה מקומות שהסבא סבתא וכו' הולכים ביחד עם החתן/כלה ועומדים מתחת החופה) והאם תלך ליד הכלה ותעמוד אתה מתחת לחופה, וכך היא אפילו תראה כשושבינה.
בברכת מזל טוב,
ירון, צוות ישיבת הר עציון