שוקולד מחו''ל

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 07/09/10 19:13 כח באלול התשע

שאלה

קיבלתי מחבר שביקר בחו''ל שוקולד ללא חותמת כשרות. הרכיבים כולם (חוץ מהחלב) הם מהצומח: (סוכר,שמן דקלים,קקאו,סויה ווניל). אפשר לאכול אותו?

תשובה

שלום.
כל מוצר מזון שמגיע מחו"ל ואין עליו ציון כשרות- אסור לאכול, אלא אם יש ידיעה על המוצר הזה בצורה ממוקדת וברורה שהוא כשר.
את השוקולד שקיבלת הישלו בתהליך הייצור. האם הכלים בהם בושל אינם כלים שמבשלים בהם מוצרים שאינם כשרים?
ובנוסף לכך, היום יש כל כך הרבה חומרים שמשתמשים בהם בתעשיית המזון, וקשה לדעת אלו מהם נמצאים בשוקולד שקיבלת, ומה לגבי הכשרות שלהם.