שוקולדים של מקס ברנר

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/04/07 23:30 יא באייר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

קיבלתי מארז שוקולדים של מקס ברנר כאשר רוב החבילות סגורות עם חותמת כשרות של הרבנות בית שמש מודפסת ושני שוקולדים בתוך נייר צלופן על משקל שלא מצויין עליהן כלום. ישנן מסעדות מקס ברנר כשרות וישנן לא כשרות. שאלתי היא האם מותר לי לאכול את השוקולד למרות שאני לא יודעת אם הוא נקנה במסעדה כשרה או לא כי אני יודעת שהוא יוצר במפעל של מקס ברנר ויש שם משגיחים.

אשמח אם תוכל להשיב לי

תודה רבה

תשובה

הבוקר דיברתי עם המשגיח של עלית, שאישר שכל השוקולד מקס ברנר מיוצרים בעלית ובהכשר רבנות בית שמש. אם מה שקנית על משקל הוא בוודאותמקס ברנר את יכולה לאכול זאת. הוא הוסיף שכדאי לדעתשזה מכיל אבקת חלב נכרי. [שזה כשר לכתחילה לדעת הרב פרנק והרב ליאור, וכך ראוי לנהוג גם לפענ"ד, אך יש שמחמירים.]