שונות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 06/08/08 02:07 ה באב התשסח

שאלה

בס"ד שלום רב -כבוד הרב!

מחשבה טובה אצל ישראל הקב"ה מחשיב להם כמעשה ואילו בקרב אומות העולם-מחשבה רעה הקב"ה מחשיב להם כמעשה.מה פשר הדבר?

אם שותים למשל מהקולר ביד-ממלא חופן מים ושותה -צריך לכך נטילת ידיים?

אם לאחר שברכתי "המוציא" ואכלתי אני רוצה

לאכול פרי.הפרי לא נשטף,אני קם והולך לשוטפו

-האם צריך שוב ליטול ידיים כדין דבר שטיבולו במשקה(הפרי רטוב) ?

כל טוב ותודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב.
הנחת המוצא של חז"ל הייתה שישראל מטבעו רוצה לעשות טוב, ואם לא עשה זה חריג שנובע ממשהו חיצוני שעכב אותו. לכן גם אם האדם רק חשב לעשות טוב, ובפועל לא עשה, הקב"ה מחשיב לו את זה כאילו עשה. ואילו בגוי זה להיפך. עשיית הטוב היא חריגה, לכן אם עשה, נהדר. אבל אם לא עשה, זה שהוא חשב, לא נחשב.
לא צריך ליטול ידיים בשביל שתיית מים.
לא צריך ליטול ידיים באמצע הארוחה בשביל פרי רטוב, אבל צריך לברך בורא פרי העץ.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן