שונאים אותנו?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/02 07:00 יז בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

למה שונאים אותנו היהודים??הייתי "מבינה"אם כל דת הייתה שונאת את הדתות האחרות אבל פה זה אחרת כי בעיקר שונאים אותנו

תשובה

ב"ה
ברכה ושלום.

שאלה זו מה סיבת שנאת ישראל ?היא כחידה עלומה,אשר במשך מאות שנים ניסו ההיסטוריונים למצוא את פתרונה.

הלכה ידועה היא כי עשיו שונא ליעקוב.שנאת העמים את ישראל התחילה בזמן אברהם אבינו בהיות שבחר בו בורא העולם להביא את בשורת האלוקות לעולם.

שנאה באה לידי ביטוי והתעצמה כשעם ישראל התגבש לעם והיה בדרכו לקבל את התורה שאז הופיע אותו עמלק והחל ל ז נ ב , בנו.
שנאה זו התעצמה עוד יותר כשקבלנו את התורה באותו הר-הר סיני.

דווקא משום שעם ישראל נ ב ח ר . מכל האומות,
דווקא משום שאומתנו היא ס ג ו ל ה ,מכל העמים.
דווקא משום שיש לנו מ ט ר ה , ברורה ואנו מנסים ליישם אותה,
דווקא משום כך שיש לנו מסר מוסרי -רוחני לעולם,

דווקא משום כך שונאים אותנו.

אז מה, שישנאו.

ואנונשתדל בשלנו :בעוצמה
באמונה
בדבקות
בשמחה
וננצח!!
ויקויים בנו" והלכו עמים רבים ואמרו לכו ונעלה אל הר ה אל בית אלוקי יעקוב ויורנו בדרכיו ונלכה באורחותיו כי מציון תצא תורה ודבר ה מרושלים"(ישעיהו).

בברכה,
עוזיאל