שוטנשטיין - חברותא

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 14/07/07 22:44 כח בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבודו,

ברצוני לשאול כמה כרכים כולל הסט של שוטנשטיין? ראיתי בחנות שיש פרסום של 42כרכים ובמקום אחר כתוב 72. רציתי לשאול מהם הספרים המבארים את הגמרא הנקראים "חברותא" ומה ההבדל בינהם לבין שוטנשטיין, מה עדיף?

בתודה אסף.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הסט המלא של שוטנשטיין אמור להיות בן 72 כרכים. עד היום יצאו לאור 48 כרכים. שאר הכרכים אמורים לצאת אי"ה עד סיום המחזור הנוכחי של הדף היומי, כלומר עוד כחמש שנים.
אינני מכיר את חברותא היכרות של לימוד, אני מכיר מספר אנשים הלומדים מתוך "חברותא" ונהנים.
את שוטנשטיין אני מכיר היכרות אישית ונהנה.
ההבדל העקרוני הוא ששוטנשטיין מגישים את ההסבר מול דף הגמרא וחברותא מגישים את ההסבר בנפרד. ההשלכה המעשית: הנוחיות בלימוד כנראה גדולה יותר בשוטנשטיין והמחיר כנראה נוח יותר בחברותא. שתי ההוצאות עשו מהלך שמקרב את לימוד הגמרא לציבור רחב ביותר ועל כך יבורכו.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן