שוב אני לגבי הנדר. אני בלחץ

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 15/05/12 21:26 כג באייר התשעב

שאלה

הרב, זו שוב אני לגבי הנדר. שנכנסתי לחדר הרב אמר לי לחזור אחריו ולהגיד 'אני מצטערת על שנדרתי נדר וזה היה בשעת כעס' [לפני מה שזכור לי] ...ולאחר שאמרתי זאת, האברכים אמרו פסוק של חצי שנייה! והם אמרו את זה כל כך מהר לא הבנתי מה הם אמרו בכלל! ואני נדרתי נדר שאני לא יעזור יותר לאחותי. [לא התכוונתי לכך זה היה מעצבים]... מה לעשות כבוד הרב?

תשובה

שלום לך.
את יכולה לעזור לאחותך.
הרב שאל אותך למה נדרת, ואת הסברת לו שזה רק בגלל שכעסת.
זאת אומרת, שאם היית חושבת בהגיון, לא היית נודרת. אז הנדר הוא לא נדר.