שואה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/03/08 09:29 יד באדר ב'

שאלה

איפה היה ה' כשהייתה השואה?! ולמה הוא לא עזר ליהודים בזה

תשובה

לשואל שלום רב.
זוהי שאלה קשה וארוכה. אומר רק כמה הערות קצרות.
איפה היה ה'? הוא עשה את השואה! הרי הנביאים כולם מתנבאים על אסונות נוראיים שיקרו אם עם ישראל לא ישמע בקול ה'. וכבר בתורה נאמרו נבואות פורענות קשות (תסתכל בפרשת בחוקותי ובפרשת כי תבוא) שיקרו לנו, כולל חורבן, גלות, הרג ועבדות. ולמה אינך שואל על חורבן בית המקדש? היו אז רציחות נוראיות, מיתות משונות, אונס, הרס וחורבן.
אנו איננו יודעים את מהותם וטיבם של החשבונות נאלוקיים, ואיננו יכולים להבין אותם. אנו יכולים לנסות להבין מהן הלקחים שאנו צריכים להפיק מכל דבר. בזה עלינו להתרכז, מהו המסר, מהו הייעוד שלנו שאותו אנו צריכים להגשים. כלומר לא להתרכז בשיקולים האלוקיים, אלא להתרכז בשאלה כיצד אנו ממשיכים הלאה, ומה אנו לומדים מהשואה לחיינו אנו, לחיינו האנושיים.
אלו רק ראשי פרקים, שעליהם יש להרחיב עוד הרבה.
בברכה
אפי קיציס