''שהחיינו''

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 16/05/07 19:41 כח באייר התשסז

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

רציתי לשאול 2 שאלות:

1.מתי אני צריכה לברך "שהחיינו" על פירות- אם עברה שנה שלמה או רק אם עברה עונה?

2. הכנתי שייק פירות והכנסתי לתוכו גם אפרסקים- שאכלתי פעם ראשונה הקיץ הזה. האם הייתי צריכה לברך "שהחיינו"? הרי הפרי איבד את צורתו ואולי הוא נחשב כמו מיץ אפרסקים שקונים? והאם אני צריכה לברך ש"החיינו" כשאני יאכל את הפרי בשלמותו?

תודה רבה ושכוייח על עבודתכם הברוכה!

תשובה

בע"ה
שלום רב,
1. מברכים "שהחיינו" על פרי שמתחדש מעונה לעונה, בכל מקרה לא עוברת שנה תמימה מסוף עונה אחת לתחילת העונה הבאה. כך שהברכה היא בתחילת העונה החדשה.
2. על מיץ לא מברכים "שהחיינו", אלא רק על פרי שלם .לכן גם אם שתית כבר את המיץ, כשתאכלי את הפרי תברכי בשמחה .