''שהחיינו'' על נעליים, דחוף!!!!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 13/08/07 15:25 כט באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום,

רציתי לדעת אם צריך לברך "שהחיינו" ו"מלביש ערומים" גם על נעליים חדשות?

ואם למשל, אני לובשת חצאית חדשה וגם חולצה חדשה באותו זמן, אז אני צריכה לברך פעמיים "שהחיינו" ו"מלביש ערומים"?

אודה לך אם תענה לי על השאלה כמה שיותר מהר... כי זה ממש דחוף לי.. תודה..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
על נעליים מעור לא נוהגים לברך שהחיינו כי עשייתן כרוכה בהמתת בעל חיים.
על שני בגדים ביחד - מברכים פעם אחת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן